Övernattpudding x 4
En mättande frukost som förbereds på kvällen, står i kylskåpet över natten och är redo att ätas på morgonen. Överblivna syltburkar med lock är perfekta att använda.
Övernattpudding x 4
En mättande frukost som förbereds på kvällen, står i kylskåpet över natten och är redo att ätas på morgonen. Överblivna syltburkar med lock är perfekta att använda.
Portioner
1port
Tillagningstid
6tim
Portioner
1port
Tillagningstid
6tim
Ingredienser
Pudding
  • 0,5dl havregryn OBS! ej fiberberikade
  • 0,75dl laktosfri mjölk
  • 0,5dl laktosfri turkisk yoghurt
  • 2tsk chiafrön
Smaksättning Alt 1:
  • 0,25tsk vaniljpulver
  • 1msk hallonsylt
  • 0,5dl färska eller frysta hallon.
Smaksättning Alt 2:
  • 2tsk lönnsirap och 0
  • 0,5dl blåbär
Smaksättning Alt 3:
  • 2tsk kakao
  • 1tsk lönnsirap
  • 0,5 banan
Smaksättning Alt 4:
  • 1msk jordnötssmör
  • 1tsk lönnsirap
  • 0,5 banan
Instruktioner
  1. Blanda havregryn, mjölk, yoghurt och chiafrön i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka om ordentligt. Öppna och tillsätt önskad smaksättning. Rör om med en sked. Låt stå i kylskåpet över natten.
  2. Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.