Pepparkakor
Krispiga pepparkakor med mycket smak av julen. Baka pepparkakorna tillsammans med någon så blir det extra trevligt!
Pepparkakor
Krispiga pepparkakor med mycket smak av julen. Baka pepparkakorna tillsammans med någon så blir det extra trevligt!
Portioner Förberedelsetid
125st 1dygn
Tillagningstid
60min
Portioner Förberedelsetid
125st 1dygn
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 200g smör
  • 2tsk ingefäramalen
  • 2tsk kanelmalen
  • 1,5tsk nejlikormalda
  • 0,5tsk kardemumma
  • 2dl socker
  • 1dl ljus sirap
  • 0,5dl pofiber
  • 1tsk bikarbonat
  • 7dl glutenfri mjölmix
Instruktioner
  1. Skär smöret i bitar och lägg det i en bunke. Tillsätt ingefära och övriga kryddor. Koka upp socker och sirap i en kastrull och häll genast över i bunken med smör och kryddor. Rör ordentligt och låt smeten kallna.
  2. Blanda pofiber, bikarbonat, och mjöl (spar lite till utbakningen). Rör ner blandningen i den kalla kryddsmeten. Arbeta samman till en slät och smidig deg.
  3. Låt degen vila övertäckt med plastfilm ca 1 dygn i kylskåp.
  4. Ta fram degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Dela degen i mindre bitar och kavla varje del med plastfilm mellan degen och kaveln. Ta ut figurer med formar.
  5. Lägg pepparkakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 6-7 minuter. Låt pepparkakorna kallna på plant underlag.