Pepparrotsquorn
Pepparrotsquorn
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 800g potatis
  • 3dl vatten
  • 2msk grönsaksfondBong
  • 0,5msk maizena
  • 4 kryddpepparkorn
  • 3 morötter
  • 3msk pepparrotriven
  • salt och peppar
  • 1,5påse quornfiléer eller bitar à 300g
  • 1msk rapsolja
  • 1,5dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 3,5msk hackad persilja
Instruktioner
  1. Koka potatisen och låt den vila i kastrullen med en bit hushållspapper under locket.
  2. Blanda vatten, fond, maizena och pepparkorn i en kastrull. Skala och skiva morötterna. Skär 1/4 av morötterna i skivor och lägg ner i kastrullen. Låt sjuda 5-10 minuter, rör om försiktigt då och då. Tillsätt riven pepparrot, salt och svartpeppar. Lägg ner de frysta quornfiléerna eller bitarna i såsen, rör om försiktigt och sjud sakta under lock 10 minuter.
  3. Hyvla under tiden resten av morötterna på längden med t ex osthyvel och fräs dem i olja i några minuter tills de blir mjuka men ändå har spänst kvar. Salta och peppra.
  4. Häll grädden i pepparrotssåsen och värm upp igen. Smaka av med pepparrot och strö över hackad persilja.
  5. Servera med varma morötter och kokt potatis.