Quornfärspaj
Värmande och god paj som även passar utmärkt till matlåda!
Quornfärspaj
Värmande och god paj som även passar utmärkt till matlåda!
Portioner
4port
Tillagningstid
1,5tim
Portioner
4port
Tillagningstid
1,5tim
Ingredienser
Pajskal
  • 2,5dl havregryn
  • 2,5dl majsmjöl
  • 150g smör
  • 1dl laktosfri kvarg
Fyllning
  • 1dl soltorkade tomater
  • 20 Svarta oliver
  • 6kvistar oregano
  • 6kvistar timjan
  • 400g quornfärs
  • smör
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1tsk vitlöksolja
  • salt och svartpeppar
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 3 ägg
  • 2dl riven parmesan
  • 2 tomater
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i ugnen i 15 minuter.
  2. Finhacka soltorkade tomater, oregano, timjan, och purjolök. Kärna ur oliverna och hacka grovt.
  3. Bryn quornfärsen i smör, salta och peppra, tillsätt purjolök och vitlöksolja fräs i ca 3 minuter. Rör i crème fraiche, oregano, timjan och soltorkade tomater. Koka ihop i 5 minuter. Ta bort pannan från plattan. Vispa ihop äggen lite snabbt i en skål och häll i dessa i färsen tillsammans med oliverna.
  4. Skiva upp tomaterna. Fyll pajskalet med färsen, lägg på tomatskivorna och riv över parmesanost. Grädda i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  5. Servera med en härlig sallad.