Quornfärssås med zucchinipasta
Vill du få barnen att äta mer vegetariskt är det här en jättebra rätt att starta med. Quorn- eller köttfärs, barnen märker ingen skillnad, jag lovar! Vegan? Använd ris- eller havregrädde.
Quornfärssås med zucchinipasta
Vill du få barnen att äta mer vegetariskt är det här en jättebra rätt att starta med. Quorn- eller köttfärs, barnen märker ingen skillnad, jag lovar! Vegan? Använd ris- eller havregrädde.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 3 salladslökargröna delen
  • 1 röd chiliberoende på önskad styrka
  • 500g quornfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 500g krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk ramslök
  • 1 msk lökfri grönsaksfond
  • 2dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 2 zucchini
  • riven parmesan
  • smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Finhacka salladslök och chili. Smält lite smör i en panna och fräs salladslök och chili lite snabbt. Lägg i quornfärsen och stek under omrörning så att den blir smulig.
  2. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut. Tillsätt krossade tomater, salt, peppar, örter och grönsaksfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Tillsätt eventuellt 1 dl vatten.
  3. Tillsätt grädden och smaka eventuellt av med mer kryddor. Låt puttra 6–8 minuter.
  4. Koka upp vatten i en kastrull. Strimla zucchinin på längden med en osthyvel eller potatis- skalare. Koka strimlorna 1–2 minuter och häll av vattnet.
  5. Servera quornfärssåsen med zucchinipasta, riven parmesan och en god sallad.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.