Rabarberkladdkaka
Rabarberkladdkaka
Portioner
12bitar
Tillagningstid
40min
Portioner
12bitar
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Kaka
  • 150g smör
  • 2,5dl socker
  • 2tsk vaniljsocker
  • 1krm salt
  • 3 ägg
  • 0,5tsk kardemummakärnorhela
  • 2dl siktat dinkelmjöl
Topping
  • 200g rabarber
  • 0,5msk potatismjöl
  • 2msk socker
  • florsocker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Blanda i socker och salt. Rör sedan ner ett ägg i taget. Mortla kardemumman, vänd ner den och mjölet i smeten.
  4. Häll smeten i formen. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet. Lägg ut rabarbern i form av en sol på kakan, strö över socker.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt även kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
  6. Pudra över lite florsocker och servera gärna med laktosfri vaniljglass.
  7. Tips Tillsätt 100 g vit choklad. Bryt då i chokladen och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning, innan du blandar i socker och salt.