Rabarberlemonad
Rabarberlemonad
Portioner
8dl
Tillagningstid
30min
Portioner
8dl
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 500g rabarber
  • 7,5dl vatten
  • 2 citronersaften
  • 2dl socker
Instruktioner
  1. Skölj, ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber, vatten och 1 msk citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter utan att röra om.
  2. Sila av saften i en ny kastrull och tillsätt socker. Värm till sockret har lösts upp. Låt svalna något och rör ner resten av citronsaften. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker medan saften är varm. Låt kallna helt och förvara i kylskåpet.
  3. Vid servering, späd saften med vatten, gärna kolsyrat för en mer läskande smak. Servera riktigt kall med mycket is och gärna några skivor citron, lime och färsk mynta.