Rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Portioner
20st
Tillagningstid
30min
Portioner
20st
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 125g smörrumsvarmt
  • 2dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 1tsk vaniljsocker
  • 4dl siktat dinkelmjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 2tsk kardemummastött eller malen
  • 1,5dl laktosfri standardmjölk
  • 1 rabarberstjälktunt skivad
  • socker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ställ muffinsformar på en plåt. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll i mjölken och rör ordentligt. Fördela smeten i formarna.
  4. Vänd rabarberbitarna i lite socker och stick ned dem i smeten. Grädda cirka 15 minuter.