Skaldjur
Räk- och dillpaj
Skaldjur
Räk- och dillpaj
Portioner
6port
Tillagningstid Passiv tid
50min 1tim
Portioner
6port
Tillagningstid Passiv tid
50min 1tim
Ingredienser
Pajdeg
  • 2dl durramjöl
  • 2dl rismjöl
  • 100g smör
  • 1 ägg
  • 1krm salt
  • 2msk pofiber
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1,5dl laktosfri mjölk
  • 1,5dl laktosfri vispgrädde
  • 1msk kaviar
  • 2krm salt
  • 2msk finhackad dill
  • 200g skalade räkor
  • 4 ägg
  • dillkvistar
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i en plastpåse ca 1 timme i kylen.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt och förgrädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  4. Vispa ihop tre ägg, mjölk och grädde. Vispa ner kaviar, salt och dill i äggsmeten. Lägg räkorna i pajskalet och häll på äggstanningen. Knäck de fyra återstående äggen i pajen, grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter, tills äggstanningen har stannat.
  5. Garnera med färska dillkvistar. Servera med en fräsch sallad.