Fisk
Räkpasta med apelsin, fänkål, dill och kapris
Fisk
Räkpasta med apelsin, fänkål, dill och kapris
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 1 fänkål
  • 2 salladslökargröna delen
  • olivolja
  • 0,5pkt saffran
  • 3 stjärnanis
  • 3dl vitt vin
  • 3dl apelsinjuice
  • 160g rumsvarmt smör
  • 4port glutenfri pasta
  • 100g spenat
  • smör
  • 300g räkorskalade
  • 2msk gräslök
  • 2msk kapris
  • salt och vitpeppar
Instruktioner
  1. Dela och skölj fänkålen. Finhacka salladslöken.
  2. Fräs fänkål och salladslök i lite olja med anis och saffran. Tillsätt vinet och apelsinjuicen. Koka tills fänkålen är mjuk ca 10-15 minuter.
  3. Sila av allt i en ny kastrull och koka ihop fonden tills hälften återstår. Tillsätt det rumsvarma smöret under kraftig vispning, smaka av med salt och vitpeppar. Håll såsen varm.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fräs fänkålsskivorna och spenaten i lite smör, lägg i pastan och tillsätt såsen, räkorna, gräslök och kapris. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.