räksmörgås
Räksmörgås
Fredagsklassikern som egentligen passar lika bra på en onsdag. Om du vill servera som förrätt kan du minska mängden räkor. Färska räkor är godast att använda.
räksmörgås
Räksmörgås
Fredagsklassikern som egentligen passar lika bra på en onsdag. Om du vill servera som förrätt kan du minska mängden räkor. Färska räkor är godast att använda.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 1kg räkor med skal
  • 4 ägg
  • 4msk majonnäs
  • 4 glutenfria brödskivortill exempel formfranska eller dinkelsurdegsbröd
  • salladsbladtill exempel kruk- eller isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 bit gurka
  • ett knippe dill
  • 1 citron
Instruktioner
  1. Skala räkorna. Hårdkoka äggen och låt dem svalna. Bred majonnäs på brödskivorna. Lägg på salladsblad, skivat ägg, skivad tomat, gurka och räkor. Toppa med hackad dill och en citronklyfta.