Ratatouille
Ratatouille kan med fördel lagas i större satser och sedan frysas, för att sedan ta fram vid behov. Passar utmärkt till det mesta.
Ratatouille
Ratatouille kan med fördel lagas i större satser och sedan frysas, för att sedan ta fram vid behov. Passar utmärkt till det mesta.
Portioner
4-6pers
Tillagningstid
60min
Portioner
4-6pers
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 1stor zucchini
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolökgröna delen
  • 2 lagerblad
  • olivolja
  • 2burkar hela tomaterà 400 g
  • 1tsk oregano
  • 1tsk timjan
  • 1tsk basilika
  • 0,5tsk rosmarin
  • 5blad ramslök el 1 msk torkad
  • 0,5 citronsaften
  • salt och peppar
  • 0,5kruka persilja
Instruktioner
  1. Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka halvmånar. Skala och skär palsternackan i halvmånar. Kärna ur paprikan och skär dem i grövre strimlor. Skölj och strimla purjolöken grovt.
  2. Fräs grönsakerna med lagerblad och olja i en gryta som rätten kan serveras i. Häll på hela tomater, oregano, timjan, basilika och rosmarin.
  3. Hacka ramslöken fint och tillsätt även den. Om det känns för torrt, tillsätt lite vatten. Rör om och låt puttra under lock på svag värme ca 40 minuter.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Klipp över rikligt med färsk persilja och blanda ner innan servering.