Risotto i ugn
Risotto i ugn
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 250g cocktailtomater
  • olivolja
  • 1tsk vitlöksolja
  • 300g risottoris
  • 4 kycklinglårfiléerhalverade
  • 2tsk färsk rosmarinfinhackad
  • 2 salladslökarfinhackad (gröna delen)
  • 1liter varmt vatten
  • 3msk kycklingfondBong
  • 0,5g saffran
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 8 stora råa räkorkan uteslutas
  • ruccola
  • Parmesan
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och droppa över vitlöksolja och olivolja. Rosta ca 20 minuter tills tomaterna är mjuka. Rör i ris, kyckling, rosmarin, salladslök, vatten, fond, saffran, salt och peppar. Blanda väl och ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter.
  3. Rör i räkorna och tillaga i ugnen ytterligare 10 minuter, tills riset är mört och kycklingen är genomstekt.
  4. Toppa gärna med lite färsk ruccola och hyvlad parmesan.