Risotto med pumpa
Risotto med pumpa
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Risotto
  • 6dl vatten
  • 2-3msk grönsaksfondBong
  • 2 salladslökarfinhackad (gröna delen)
  • 2msk olivolja
  • 12 färska salviabladfinhackad
  • 170g arboriorisrisotto
  • 250g hokkaido pumpatärnad
  • salt och nymalen svartpeppar
Topping
  • 12-16 färska salviablad
  • 2msk solrosolja
  • Parmesan
Instruktioner
  1. Koka upp vattnet tillsammans med grönsaksfonden, håll sedan på låg värme. Svetta salladslöken i oljan tills den är mjuk men inte brynt, i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt hackad salvia och sjud i någon minut.
  2. Tillsätt riset och blanda väl under några sekunder, så att hela kornen täcks med olja, häll sedan i en tredjedel av buljongen och låt sakta sjuda upp. Sjud tills nästan all vätska absorberats. Tillsätt pumpa, salt, peppar och lite mer buljong och fortsätt att sjuda försiktigt tills vätskan absorberats.
  3. Häll därefter på lite mer buljong, lite i taget, tills pumpan är mjuk och riset al dente. Du kanske inte behöver all buljong, men strukturen bör vara lös och krämig.
  4. När risotton är nästan klar, värm solrosolja i en liten kastrull och stek snabbt salviablad tills dom är krispiga – det tar bara några sekunder.
  5. Servera risotton med dom krispiga salviabladen på toppen och riv över rikligt med parmesan.