Fisk
Rödingfilé med citron- och gurksås
Fisk
Rödingfilé med citron- och gurksås
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Portioner
4port
Tillagningstid
1tim
Ingredienser
Potatispuré
  • 400g potatis
  • 80g smör
  • 1,5dl laktosfri mjölk
  • salt och peppar
Citron- och gurksås
  • 3dl vatten
  • 2msk fiskfondBong
  • 2dl laktosfri crème fraiche
  • 1 citronsaften
  • salt
  • 1 gurka
Rödingfilé
  • 4port rödingfilé med skinn
  • salt
  • smör
  • 1msk stenbitsrom
  • 1knippe dill
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen mjuk och mosa till en puré med smör och mjölk. Salta och peppra.
  2. Koka ihop vatten, fiskfond och cremè fraiche tills 4 dl återstår. Smaka av med citronsaft och salt. Skala och tärna gurkan i cm stora tärningar och lägg i såsen.
  3. Salta fisken och pensla en ugnsplåt med smör. Lägg på fisken och baka i ugn i ca 5-10 minuter. Ta ut fisken och dra försiktigt av skinnet.
  4. Koka upp såsen och tillsätt stenbitsrom. Servera rödingen med potatispuré och romsås. Garnera gärna med färsk dill.