fågel
Rosmarinkyckling med tomatsås
fågel
Rosmarinkyckling med tomatsås
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 2msk olivolja
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 4kvistar rosmarinfinhackad
  • 1 morotfint tärnad
  • 1 stjälksellerifint skivad
  • 1msk vitlöksolja
  • 3 ansjovisfiléerhackade
  • 1burk krossade tomaterá 400 g
  • 1msk kaprisavrunna
  • 1dl torrt vitt vinkan bytas ut mot vatten
  • salt och peppar
  • 4port glutenfri pasta
Instruktioner
  1. Värm hälften av oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Tillsätt hälften av rosmarinen. Rör om, ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
  2. Värm resten av oljan i samma panna. Tillsätt morötter och selleri och fräs ca 5 minuter tills de mjuknat. Tillsätt vitlöksolja, ansjovis och resten av rosmarinen. Fräs i några minuter tills det doftar ordentligt. Häll i tomaterna, kapris och vinet. Koka upp, och lägg sedan tillbaka kycklingbitarna i grytan, salta och peppra. Täck med lock, sjud i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera med en sallad och ett gott bröd.