Rustik kycklinggryta
Rustik kycklinggryta
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 0,5 aubergine
  • olivolja
  • 150g haricots verts
  • 800g kycklinglårbenfria utan skinn
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 160g spenat
  • 1 grön chili
  • 3tsk vitlöksolja
  • 3tsk kumminmald
  • 0,5tsk gurkmejamald
  • 0,25tsk kryddnejlikamald
  • 2tsk ingefärariven
  • 1burk krossade tomaterá 400 g
  • 4port basmatiris
  • salt och peppar
  • 1nypa socker
Instruktioner
  1. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor och dela dem på mitten. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek auberginen några minuter tills den fått fin färg och är lite mjuk. Salta och peppra. Blanchera haricots vertsen i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och finhacka purjolöken. Grovhacka spenaten, ta ur kärnorna ur chilin och finhacka.
  3. Bryn kycklingen i vitlöksolja på medelhög värme i en stekpanna. Ta ur kycklingen och lägg åt sidan. Tillsätt purjolök, kummin, kryddnejlika, gurkmeja och ingefära. Rör om och häll ner spenaten, stek ca 2 minuter. Tillsätt krossade tomater och chili, rör om ordentligt.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt försiktigt sjuda 20-25 minuter på låg värme.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Smaka av grytan med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.
  6. Servera kycklinggrytan med ris, haricoverts och grillad aubergine.