Semitorkade tomater
Semitorkade tomater
Tillagningstid Passiv tid
10min 3tim
Tillagningstid Passiv tid
10min 3tim
Ingredienser
  • 500g cocktailtomater
  • 3msk olivoljaextra virgin olivolja
  • 1tsk vitlöksolja
  • 6kvistar oregano
  • 1msk ramslök
  • 1nypa socker
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 125 grader (100 grader med varmluftsugn).
  2. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över olivoljan och vitlöksoljan. Fördela oregano över tomaterna och strö över ramslök, socker, salt och färskmalen svartpeppar.
  4. Sätt in plåten mitt i ugnen i minst 2-3 timmar, så att tomater blir lite torrare och skrynkliga och därmed får hög och söt smak.
  5. Tips! Låt tomaterna svalna och lägg sedan ner dem i en väl rengjord glasburk. Slå på olivolja och vänd ner strimlad färsk ramslök. Sätt på locket och förvara i kylskåp. I kyl håller de cirka 1 vecka. När tomaterna är slut har du en extra härlig tomat- och ramslöksolja att använda.