Smulpaj med rabarber
Smulpaj med rabarber
Portioner
1paj
Tillagningstid
30 min
Portioner
1paj
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
Smuldeg
  • 1,5dl rismjöl
  • 1,5dl havregryn
  • 125g smör
  • 1dl socker
Fyllning
  • 500g rabarber
  • 1-2msk maizena
  • 0,5dl socker
  • 1tsk vaniljsocker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och havregryn med 1 dl socker. Dela smöret i tärningar och finfördela det med mjölblandningen tills det blir en kletig deg. Smöra en pajform.
  3. Ansa och skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor, blanda med maizena, socker och vaniljsocker. Lägg i rabarbern i pajformen och fördela smuldegen över rabarbern.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera gärna med laktosfri vaniljglass.