Sockerkaka
Den enklaste av alla kakor – sockerkakan. Denna glutenfria variant smakar fint med en touch av citron.
Sockerkaka
Den enklaste av alla kakor – sockerkakan. Denna glutenfria variant smakar fint med en touch av citron.
Portioner
1st
Tillagningstid
50min
Portioner
1st
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2dl strösocker
  • 75g laktosfritt smör
  • 2dl rismjöl
  • 1dl maizena
  • 2msk psylliumfröskal
  • 2tsk bakpulver
  • 1tsk vaniljpulver
  • 0,5dl laktosfri mjölk
  • Skalet av en riven citron
  • Glutenfritt ströbröd
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med ströbröd.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken.
  3. Riv citronskalet och blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  4. Blanda smörblandningen med ägg- och sockerblandningen: Tillsätt citronskalet. Rör sedan försiktigt ned de torra ingredienserna.
  5. Häll smeten i den bröade formen. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter.