Sockerkaka
Den enklaste av alla kakor – sockerkakan. Denna glutenfria variant smakar fint med en touch av citron.
Sockerkaka
Den enklaste av alla kakor – sockerkakan. Denna glutenfria variant smakar fint med en touch av citron.
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Bakverk
,
Dessert
Portioner
1
st
Tillagningstid
50
min
Portioner
1
st
Tillagningstid
50
min
Ingredienser
2
ägg
2
dl
strösocker
75
g
laktosfritt smör
2
dl
rismjöl
1
dl
maizena
2
msk
psylliumfröskal
2
tsk
bakpulver
1
tsk
vaniljpulver
0,5
dl
laktosfri mjölk
Skalet av en riven citron
Glutenfritt ströbröd
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med ströbröd.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken.
Riv citronskalet och blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Blanda smörblandningen med ägg- och sockerblandningen: Tillsätt citronskalet. Rör sedan försiktigt ned de torra ingredienserna.
Häll smeten i den bröade formen. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter.