Sötpotatis- och grönkålsbiffar
Sötpotatis- och grönkålsbiffar
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 4dl sötpotatisca 1 stor sötpotatis
  • 2,5dl quinoakokt
  • 2.5dl grönkål
  • 2msk chiafrön
  • 6msk vatten
  • 3tsk potatismjöl
  • 3cm ingefära
  • 0,5tsk rökt paprikapulver
  • salt och peppar
  • kokosolja
  • rårörda lingon
Instruktioner
  1. Skala och tärna sötpotatis och koka den sedan mjuk. Låt svalna en liten stund.
  2. Blanda chiafrön med vatten och låt svälla i 10 min.
  3. Rensa bort den hårda stjälken på grönkålen och finhacka den. Mixa sötpotatis och tillsätt sedan quinoa, chia och grönkål.
  4. Riv ner ingefära och tillsätt resten av ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Mixa tills smeten är välblandad. Låt stå i 10 min.
  5. Blöt händerna och forma till lagom stora biffar och stek dem sedan i kokosolja. Använd rikligt med kokosolja i pannan så att bullarna får en krispig yta.
  6. Servera med rårörda lingon.