Spagetti med scampi
Spagetti med scampi
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4port glutenfri spagetti
  • olivolja
  • 1tsk vitlöksolja
  • 0,5-1 röd chili
  • 2 salladslökargröna delen
  • 400g rå scampifinns skalade på påse i frysdisken
  • 6st soltorkade tomaterfinhackade
  • 1dl vitt vin
  • 1 citronskal och juice
  • salt och peppar
  • 70g ruccola
Instruktioner
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm olivolja och vitlöksolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt finhackad chili och salladslök. Fräs den råa scampin 1-2 minuter. Lyft upp scampin och lägg åt sidan.

  3. Häll ner det vita vinet i stekpannan och tillsätt soltorkade tomater. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.

  4. Lägg i scampin i tomatsåsen i samma stund som spagettin kokat klart. Blanda ner rucolan.
 Häll av spagettin i ett durkslag och blanda den med tomatsåsen och scampin. Servera direkt med en klyfta citron.