Stekt spätta med äggsås
Stekt spätta med äggsås
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Fisk/skaldjur
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
30
min
Ingredienser
Äggsås
2
ägg
4
dl
laktosfri mjölk
1
msk
maizena +1 msk vatten
1- 2
krm
salt
1
krm
vitpeppar
1-2
krm
cayennepeppar
Spätta
500
g
spättafiléer
3
krm
salt
2
krm
vitpeppar
2
dl
glutenfri mjölmix
smör
Tillbehör
4
port
ris
3-4
morötter
Instruktioner
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Lägg äggen i en kastrull, häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten.
Vispa ihop mjölk med maizena (utrört i vatten). Koka upp under vispning och smaksätt med salt, peppar och cayenne. Hacka äggen och rör ner i såsen.
Krydda spättafiléerna med salt och peppar. Vänd dem i mjöl och stek i smör ca 1-2 minuter per sida.
Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida.
Servera fisken tillsammans med ris, äggsås och rivna morötter.