Fisk
Stekt spätta med äggsås
Fisk
Stekt spätta med äggsås
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
Äggsås
  • 2 ägg
  • 4dl laktosfri mjölk
  • 1msk maizena +1 msk vatten
  • 1- 2krm salt
  • 1krm vitpeppar
  • 1-2krm cayennepeppar
Spätta
  • 500g spättafiléer
  • 3krm salt
  • 2krm vitpeppar
  • 2dl glutenfri mjölmix
  • smör
Tillbehör
  • 4port ris
  • 3-4 morötter
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg äggen i en kastrull, häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sen sjuda i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten.
  3. Vispa ihop mjölk med maizena (utrört i vatten). Koka upp under vispning och smaksätt med salt, peppar och cayenne. Hacka äggen och rör ner i såsen.
  4. Krydda spättafiléerna med salt och peppar. Vänd dem i mjöl och stek i smör ca 1-2 minuter per sida.
  5. Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida.
  6. Servera fisken tillsammans med ris, äggsås och rivna morötter.