Fisk
Stekt torsk med gräddkokt grönkål
Fisk
Stekt torsk med gräddkokt grönkål
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
Gräddkokt grönkål
  • 250g grönkål
  • 0,5pkt bacon
  • 2msk smör
  • 1tsk glutenfri mjölmix
  • 1dl laktosfri matlagningsgrädde
  • 1dl laktosfri mjölk
  • 2msk grönsaksfondBong
  • 1,5msk dijonsenap
  • svartpeppar
Torsk
  • 4 torskryggsfilèerfärsk eller fryst
  • salt och peppar
  • smör
Instruktioner
  1. Skölj, skär bort stjälkarna och strimla grönkålen.
  2. Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs grönkålen mjuk i 1 msk smör och de kvarvarande baconfettet. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt resten av smöret och mjölet i pannan, rör om. Slå på grädde, mjölk och fond, låt koka i ca 3 minuter. Tillsätt grönkål, senap och smaka av med svartpeppar. Rör ner bacon precis innan servering.
  3. Krydda torsken med salt och peppar. Bryn smör i en het stekpanna. Stek torsken hastigt gyllene på båda sidor, ös då och då torsken med smöret. Dra sedan bort pannan från plattan och låt fisken vila.
  4. Servera torsken med den gräddkokta grönkålen.