Teffpannkakor
Teff är ett glutenfritt sädesslag som bland annat odlas i Etiopien. Det är egentligen en grässort med ett väldigt litet sädeskorn. Växten är rik på protein, kalcium, magnesium, järn och vitamin C och har en mild, nötlik smak.
Teffpannkakor
Teff är ett glutenfritt sädesslag som bland annat odlas i Etiopien. Det är egentligen en grässort med ett väldigt litet sädeskorn. Växten är rik på protein, kalcium, magnesium, järn och vitamin C och har en mild, nötlik smak.
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 6dl teffmjöl
  • 3 ägg
  • 2tsk salt
  • 2tsk vaniljsocker
  • 4,5dl laktosfri mjölk
  • smör
Instruktioner
  1. Vispa samman alla ingredienserna och låt stå och svälla ca 30 minuter.
  2. Smält smör i en stekpanna och häll i lite smet. Grädda på båda sidor.
  3. Servera med t ex bär och eventuellt laktosfri lättvispad grädde.