Häll upp creme fraiche i en skål. Blanda ner farinsocker, chili, salt och peppar.
Finhacka ramslök och rör ner. Pressa i en skvätt citron.
Rör om ordentligt och smaka av, låt vila i kyl innan servering.
Blanda limejuice, limeskal, finhackad koriander, socker, fisksås, olja, vitlöksolja och ingefära tillsammans i en skål.
Skär varje kycklingbröst i 4 “remsor” på längden och täck med marinaden.
Ställ i kylskåp i minst 2 timmar, upp till en halv dag. Blötlägg träspett i vatten, minst en halvtimme.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Trä varje kycklingremsa på ett träspett, vävning, in och ut som om du syr.
Värm grillen eller en stekpanna och grilla kycklingen i ca 4 – 5 minuter på varje sida eller tills den är genomstekt.
Lägg upp kycklingen på ett fat.
Servera med ris, en skål sweet chili sås och färsk koriander.