Fisk
Thaigryta med fisk och picklade grönsaker
Fisk
Thaigryta med fisk och picklade grönsaker
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 4port jasminris
Sesampicklade grönsaker
  • 8 rädisor
  • 0,5 gurka
  • 1dl vitvinsvinäger
  • 1dl socker
  • 1tsk sesamolja
Gryta
  • 2-3 morötter
  • 1 paprika
  • 1 salladslökgröna delen
  • smör
  • 1tsk riven ingefära
  • 0,5 -1tsk sambal oelek
  • 1,5tsk curry
  • 1burk kokosmjölk
  • 500g kolja
  • salt
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Skiva rädisor och gurka tunt, gärna på en mandolin eller med en osthyvel. Värm vinäger och socker i en gryta, rör om tills sockret löst sig. Dra av från plattan och rör i rädisor, gurka och sesamolja. Sätt på ett lock och låt svalna i kylen, minst 20 minuter. Häll av vätskan innan servering.
  3. Skala och strimla morötterna. Tärna paprikan fint och strimla salladslöken. Smält smör i en gryta. Rör ner morötter, ingefära, sambal oelek och curry. Stek ca 1 min. Häll på kokosmjölk och låt såsen koka upp.
  4. Dela fisken i bitar och rör försiktigt ner i såsen. Sjud ca 10 min och smaka av med salt. Strö över paprika och salladslök innan servering.
  5. Servera grytan med jasminris och picklade grönsaker.