Tofubowl med chili
Tofubowl med chili
Portioner
2portioner
Portioner
2portioner
Ingredienser
Tofu
  • 1msk misopasta
  • 1msk risvinäger
  • 1 msk chilisåsutanl lök
  • 1tsk mirineller sirap
  • 1tsk sesamolja
  • 200g naturell tofu
Ris
  • 4dl kokt risgärna svart eller rött
  • 1tsk matchapulver
  • 1msk risvinäger
  • 1msk ingefärafinriven
  • 1msk rapsolja
  • 1tsk Flingsalt
Topping
  • 250 g edamamebönor
  • 0,5st skivad gurka
  • 200 g rödkål
  • 8st rädisor
  • 0,5kruka färsk mynta
  • 1-2tsk sesamfrön
  • 1st limeklyftad
Instruktioner
  1. Lägg misopasta, 1 msk risvinäger, chilisås, mirin och sesamolja i en skål. Mosa mison med en gaffel och blanda ordentligt tills marinaden är jämn och krämig.
  2. Skär tofun i tärningar och lägg i marinaden. Täck med plast och låt stå i kylen mellan 30 till 60 minuter.
  3. Lägg undertiden alla ingredienser till riset i en skål och blanda väl. Ställ åt sidan.
  4. Montera dina bowls genom att lägga en skopa ris i fyra djupa tallrikar. Lägg sedan på bönor, gurka, rödkål och rädisor i en liten ring. Toppa med marinerad tofu, myntablad, sesamfrön och en limeklyfta.