Tomatris med Halloumi
Vegetarisk rätt med den godaste av ostar. Om du är laktoskänslig, välj en halloumi med så lite kolhydrater/laktos som möjligt, helst max 1 g/100 g.
Tomatris med Halloumi
Vegetarisk rätt med den godaste av ostar. Om du är laktoskänslig, välj en halloumi med så lite kolhydrater/laktos som möjligt, helst max 1 g/100 g.
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Portioner
4port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 0,5 purjolökgröna delen
  • 1-2msk oljagärna smaksatt med vitlök
  • 4port ris
  • 500g krossade tomater
  • 0,5kruka oreganofinhackad
  • 2msk kycklingfondkoncentrerad
  • salt och svartpeppar
  • 1dl vatten
  • 2dl tinade gröna ärter
  • 1 gul paprika
  • 250g halloumi
Instruktioner
  1. Skala och finhacka purjolöken. Fräs i olja och tillsätt ris. Låt fräsa ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, oregano och kycklingfond. Salta och peppra. Låt koka ca 10 minuter eller tills riset är mjukt. Späd med vatten under tiden.
  2. Strimla paprikan och blanda ner den tillsammans med gröna ärter i tomatriset.
  3. Skiva halloumin och stek den 2–3 minuter på varje sida. Servera halloumin till tomatriset.