Tomatsås
Inget går upp mot en härlig italiensk tomatsås. Avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!
Tomatsås
Inget går upp mot en härlig italiensk tomatsås. Avnjut tillsammans med pasta eller köttbullar. Buon appetito!
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 2 salladslökargröna delen
  • 2burkar hela skalade tomater eller hela plommontomater
  • olivolja
  • 1tsk vitlöksolja
  • 1tsk socker
  • 1msk tomatpuré
  • några droppar tabasco
  • 1tsk basilika
  • 1tsk oregano
  • 0,5tsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Finhacka salladslöken och fräs i olivolja och vitlöksolja.
  2. Häll på tomaterna, krossa dem försiktigt med en gaffel, ta bort dom vita stjälkarna.
  3. Tillsätt socker, tomatpuré, tabasco och örterna, rör om låt koka på svag värme i minst 30 minuter, gärna längre. Kan med fördel stå och puttra på låg värme i flera timmar.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riven parmesan är också gott att ha i, och garnera tomatsåsen med om du vill ha den till tex pasta.