Tomatsoppa med matiga muffins
Den perfekta kombon på vinterlovens utflykter!
Tomatsoppa med matiga muffins
Den perfekta kombon på vinterlovens utflykter!
Portioner
4port
Tillagningstid
70min
Portioner
4port
Tillagningstid
70min
Ingredienser
Tomatsoppa
  • 1 salladslökgröna delen
  • 1msk vitlöksolja
  • 2tsk basilikatorkad
  • 2tsk oreganotorkad
  • 2tsk franska örtertorkade
  • 1dl vitt vinkan uteslutas
  • 2förp krossade tomaterà 400 g
  • 2msk kycklingfondBong
  • 3dl vatten
  • 1msk strösocker
  • 2,5dl laktosfri matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Matiga muffins
  • 2,5dl teffmjöl
  • 2,5 dl rismjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 0,5tsk salt
  • 2tsk paprikapulver
  • 2 ägg
  • 2dl laktosfri mjölk
  • 1 dl raps- eller matolja
  • 2tsk fiberhusk
  • 100g lagrad ostriven
  • 100g strimlad rökt skinkakan uteslutas
  • 1dl ostriven
  • vallmofrön
Instruktioner
Tomatsoppa
  1. Hacka och fräs salladslöken i vitlöksoljan i en kastrull. Lägg i örtkryddorna och låt dem fräsa en stund. Tillsätt ev vin, krossade tomater, kycklingfond, vatten och socker. Låt soppan småkoka ca 20 minuter.
  2. Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tips Tillsätt grillad inlagd röd paprika när du fräser salladslöken för en djupare smak. Servera gärna soppan med hackad mozzarella och färsk basilika.
Matiga muffins
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och paprikapulver väl i en bunke.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en bunke, tillsätt fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter. Häll ner äggblandning, riven ost och strimlad skinka i mjölblandningen. Rör om ordentligt tills allt blandats.
  3. Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Strö över riven ost och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.