Hacka och fräs salladslöken i vitlöksoljan i en kastrull. Lägg i örtkryddorna och låt dem fräsa en stund. Tillsätt ev vin, krossade tomater, kycklingfond, vatten och socker. Låt soppan småkoka ca 20 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips
Tillsätt grillad inlagd röd paprika när du fräser salladslöken för en djupare smak. Servera gärna soppan med hackad mozzarella och färsk basilika.
Matiga muffins
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt och paprikapulver väl i en bunke.
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i en bunke, tillsätt fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter.
Häll ner äggblandning, riven ost och strimlad skinka i mjölblandningen. Rör om ordentligt tills allt blandats.
Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Strö över riven ost och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.