Fisk
Torsk med dill- och kaprisdressing
Fisk
Torsk med dill- och kaprisdressing
Portioner
5port
Tillagningstid
40min
Portioner
5port
Tillagningstid
40min
Ingredienser
Sallad
  • 2 hjärtsallad
  • 1kruka dill
  • 2msk kapris
  • 65g babyspenat
  • 0,5 citron
  • 3msk rapsolja
  • 1msk dijonsenap
  • salt och peppar
Torsk
  • 400g torskryggfryst
  • 0,5msk strösocker
  • 1tsk salt
  • 0,5msk dillfrö
  • 2krm hel svartpeppar
  • rapsolja
  • 2msk mandelspån
Instruktioner
  1. Tina torsken och skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en form. Blanda socker och salt, strö blandningen över fisken. Låt marinera i ca 15 minuter i rumstemperatur. Stöt dillfrön och svartpeppar i en mortel.
  2. Ansa salladen och plocka loss bladen, spara de 6-8 största och strimla resten. Hacka dill och kapris. Strimla spenaten och pressa citronen. Rör ihop olja med dijonsenap och citronsaft. Vänd ner kapris och dill. Blanda spenaten och den strimlade salladen med dill- och kaprisdressingen, salta och peppra.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme.
  4. Strö dillfrön och peppar på fisken och stek den hastigt i en lätt oljad, het stekpanna ca 10 sekunder på vardera sida.
  5. Fyll salladsbladen med salladen. Toppa med fisken och strö över mandelspån.