Torsk med fänkål
Torsk med fänkål
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
  • 500g ryggfilé av torsk
  • salt och svartpeppar
  • 200g quinoa
  • 1st fänkålá 250 g
  • 1ask coctailtomaterá 250 g
  • 1,5dl grillad paprika
  • 1,5dl laktosfri crème fraiche
  • 1st citronsaften
  • valfri olja
  • 1kruka dill
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg fisken i portionsbitar på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 minuter.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna. Mixa paprikan med en stavmixer. Blanda paprika, crème fraiche, hälften av citronsaften, salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs tomaterna mjuka. Tillsätt fänkål och quinoa. Smaka av med salt, peppar, och resten av citronsaften. Strö över finhackad dill och rör om. Servera torsken med quinoablandningen och paprikakrämen.