Fisk
Torsk med spenat i syrlig gräddsås
Fisk
Torsk med spenat i syrlig gräddsås
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 600g torskfilé
  • 3dl vildris
  • 2 salladslökargröna delen
  • smör
  • 250g spenat färsk
  • salt och vitpeppar
  • 400g körsbärstomater
  • 0,75dl kapris
  • 2dl laktosfri grädde
  • 2msk fiskfondBong
  • 1msk vitvinsvinäger
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka salladslöken och fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite smör. Fördela fräset i en ugnsfast form. Lägg torskfiléerna över spenaten och krydda med salt och vitpeppar.
  3. Skär tomaterna i tjocka skivor. Lägg tomater och kapris på fisken. Koka upp grädde, fiskfond och vinäger. Häll sedan såsen över fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter, tills fisken är genomkokt. Servera med vildris.