Torskpaket på grillen
God och enkel rätt att lägga på grillen på sommaren. Örter och smör ger en fyllig arom och fisken blir härligt mör. För den som inte har grill går det lika bra att tillaga paketen i ugnen.
Torskpaket på grillen
God och enkel rätt att lägga på grillen på sommaren. Örter och smör ger en fyllig arom och fisken blir härligt mör. För den som inte har grill går det lika bra att tillaga paketen i ugnen.
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 600g potatis
  • 4st torskfiléergärna torskrygg
  • 1st fänkål
  • 2st morötter
  • 0,5st zucchini
  • 12st coctailtomater
  • färsk dill
  • färsk persilja
  • färsk gräslök
  • smör
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Tina eventuellt torskfiléerna. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skiva fänkål, skala och slanta morötter och skär zucchinin i bitar. Halvera tomaterna och finhacka örterna.
  2. Dela ett ark bakplåtspapper i fyra delar. Lägg bakplåtspapperet på en bit aluminiumfolie. Lägg morot, fänkål och zucchini i botten. Toppa med en bit torsk, coctailtomater, smör och en nypa av de färska örterna. Salta och peppra.
  3. Lägg paketen på grillen ca 15 minuter eller grilla lika länge i ugnen på 225 grader. Servera med kokt potatis och lite skirat smör.