valnötscookies
Valnötscookies
Försvinnande goda kakor, perfekta att ta med bort på fika. Torkade tranbär går bra i begränsad mängd och ger en syrlig smak.
valnötscookies
Valnötscookies
Försvinnande goda kakor, perfekta att ta med bort på fika. Torkade tranbär går bra i begränsad mängd och ger en syrlig smak.
Portioner
25kakor
Portioner
25kakor
Ingredienser
  • 100g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1/2dl vatten
  • 1dl torkade tranbär
  • 100g valnötter
  • 2dl havregryn OBS! ej fiberberikade
  • 1dl rismjöl
  • 1dl majsmjöl
  • 2dl muscovadosocker
  • 2tsk bakpulver
  • 1krm salt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap och vatten och låt svalna en aning. Hacka tranbär och valnötter i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna för sig och slå sedan vätskan över. Tillsätt tranbär och valnötter och arbeta ihop till en kladdig deg. Klicka ut platta kakor, ca 5 cm i diameter, på plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg inte kakorna för tätt, då de smälter ut lite.
  2. Grädda i ugnen ca 15 minuter, eller tills kakorna fått fin färg. Låt svalna.