Vegetarisk sill
Överraska med en vegetarisk sill på julbordet!
Vegetarisk sill
Överraska med en vegetarisk sill på julbordet!
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Vegetarisk
Portioner
1
burk
Tillagningstid
30
min
Portioner
1
burk
Tillagningstid
30
min
Ingredienser
1
aubergine
2
msk
salt
5
dl
vatten
7
vitpepparkorn
2
lagerblad
1
morot
2
salladslökar
gröna delen
1-2-3 lag
0,5
dl
ättika
12%
1
dl
socker
1,5
dl
vatten
Instruktioner
Koka upp salt och vatten i en kastrull. Skär auberginen i sillstora bitar och koka tills den är mjuk, ca 5 minuter. Låt rinna av.
Koka upp lagen bestående av ättika, socker och vatten. Skala moroten och skär i slantar, hacka salladslöken grovt.
Varva auberginbitarna i en glasburk med morot, salladslök och kryddor. Häll på lagen och förslut burken.
Låt stå och dra i kylen ett dygn innan servering.