Vit kladdkaka
En lite ovanligare variant av kladdkaka men när du provat kommer du aldrig att vilja ha någon annan än den här!
Vit kladdkaka
En lite ovanligare variant av kladdkaka men när du provat kommer du aldrig att vilja ha någon annan än den här!
Portioner
1paj
Tillagningstid
45min
Portioner
1paj
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2dl strösocker
  • 100g smör
  • 100g laktosfri vit choklad
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1 limerivet skal och saft
  • 2,5dl glutenfri mjölmixfin
Till formen
  • smör
  • kokos
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200˚.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret, tillsätt chokladen delad i bitar och rör till en jämn smet. Tillsätt smörblandningen och vaniljsockret till äggsmeten.
  3. Finriv skalet av en lime, pressa saften och blanda ner det i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet.
  4. Smörj en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter) med smör, strö den med kokosflingor.
  5. Häll i smeten och grädda 10–15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska få lite färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den. Servera kladdkakan med lättvispad grädde och bär.