fågel
Wokad kyckling med sötstark sås
fågel
Wokad kyckling med sötstark sås
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Ingredienser
  • 4 port jasminris
Sås
  • 0,5tsk sambal oelek
  • 1,5msk socker
  • 2,5dl vatten
  • 2msk kalvfondBong
  • 3msk soja
  • 1,5msk maizena
Wok
  • 2-3 morötter
  • 1klyfta spetskål
  • 600g kycklingbröstfilé
  • 1msk rapsolja
  • 1-2tsk curry
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda sambal oelek, socker, vatten, fond och soja i en kastrull. Låt såsen sjuda i någon minut så att sockret löser sig. Red av med maizena (utrört i lite vatten) och låt såsen sjuda tills den tjocknar.
  3. Skala och finstrimla morötterna. Strimla kål och kyckling. Hetta upp rapsolja i en stekpanna, tillsätt curry och fräs lite fort. Lägg i kycklingen och stek tills den i princip är klar. Häll i grönsakerna och stek dem snabbt, de ska fortfarande vara krispiga.
  4. Servera med såsen på sidan eller häll den över kycklingen.