Allt i ett-gryta
Allt i ett-gryta
Portioner
5port
Tillagningstid
2tim
Portioner
5port
Tillagningstid
2tim
Ingredienser
  • 500g benfritt nötkött av högrevbog eller bringa
  • smör
  • salt och peppar
  • 3 lagerblad
  • 5dl vatten
  • 3msk oxfondBong
  • 4-6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolökgröna delen
  • 2tsk maizena
  • 1tsk soja
  • 2tsk timjan
Instruktioner
  1. Skär köttet i jämna grytbitar och bryn lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark så det snabbt bildas en stekyta. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. Tillsätt salt, peppar, lagerblad, vatten och fond. Låt koka på svag värme under lock ca 1 – 1 ½ timme.
  2. Skala och skär potatis, morötter och palsternacka i bitar. Skölj och skär purjolöken i bitar. Rör ner alla grönsaker i grytan. Smaksätt med soja och timjan. Låt koka ytterligare ca 15 minuter.
  3. Servera med ett gott bröd.