Annikas pastagratäng
Ett recept från en av våra användare som säger att den gör succé varje gång!
Annikas pastagratäng
Ett recept från en av våra användare som säger att den gör succé varje gång!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 175-200g bacon eller sidfläsk
  • 1st paprika
  • 1st msk olja
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3dl laktosfri mjölk
  • Salt, svartpeppar och paprikapulver
  • 3dl riven ost
  • 4port glutenfri pasta
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Strimla bacon eller fläsk. Kärna ur och hacka paprikan.
  3. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
  4. Fräs bacon och paprika i en panna utan att det blir knaprigt.
  5. Blanda smör och maizenamjöl till såsen i en kastrull. Späd med mjölken och krydda med salt och peppar. Koka 5 minuter.
  6. Blanda den kokta pastan med 1 msk olja och slå den sen i en ugnsform. Slå över bacon och paprika.
  7. Rör ner 2 dl av osten i såsen och slå den över pastan. Strö resten av osten över och pudra lätt med paprikapulver.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. och servera gratängen nygräddad med en grönsallad eller kokt broccoli till.