Nötkött
Biff med ugnspotatis och ratatouillesallad
Nötkött
Biff med ugnspotatis och ratatouillesallad
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 4skivor Biffvalfri sort
  • 3 bakpotatisar
  • olivolja
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 0,5 citron
  • vitlöksolja
  • 1kruka plocksallad
  • 1dl gräslökfinklippt
  • havssalt och svartpeppar
  • smör
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fram köttet så det hinner blir rumsvarmt.
  2. Skrubba potatisen och skär i smala klyftor. Vänd dem i olivolja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka tills de är mjuka och gyllene i ugnen ca 30-35 minuter.
  3. Skölj aubergine, zucchini och paprika. Skär auberginen i tunna skivor, placera dem i en sil och strö över lite salt. Låt auberginen dra i 10-15 minuter. Skär zucchinin i tunna skivor och paprikan i strimlor. Skölj av saltet från auberginen och torka torr. Vänd dem i lite olivolja och stek dem gyllene i en stekpanna. Tillsätt zucchini och paprika och stek allt tills de är mjuka. Ringla över lite citronsaft, vitlöksolja. Salta, peppra och låt svalna något.
  4. Plocka salladen och skölj av. Riv den i mindre bitar och lägg på ett fat. Lägg på grillade grönsaker och strö över gräslök. Salta och peppra köttet. Stek biffen med smör och lite olja i en het panna 2-3 minuter på varje sida.
  5. Servera ugnspotatisen med biffar och ratatouillesallad.