chili con linser
Chili con linser
En variant på chili con carne där bönorna är utbytta mot linser. Nötfärsen kan bytas till kyckling-, lamm- eller quornfärs. Justera styrkan på chilin genom att använda mer chilipulver!
chili con linser
Chili con linser
En variant på chili con carne där bönorna är utbytta mot linser. Nötfärsen kan bytas till kyckling-, lamm- eller quornfärs. Justera styrkan på chilin genom att använda mer chilipulver!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 1 salladslökgröna delen
  • 1msk valfri oljagärna smaksatt med vitlök
  • 400g nötfärs
  • 1 förpackning krossade tomater500 g
  • 2msk koncentrerad kalvfond
  • 1tsk soja
  • 1msk tomatpuré
  • 1msk torkad oregano
  • 1msk torkad basilika
  • 1krm svartpeppar
  • 1krm chilipulver
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 1förpackning konserverade linser400 g
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • glutenfritt mjukt bröd
Instruktioner
  1. Strimla salladslöken och fräs i olja i en stekpanna. Lägg i nötfärsen och stek under omrörning.
  2. Tillsätt krossade tomater, kalvfond, soja, tomatpuré och kryddor. Rör om och låt koka ca 15 minuter.
  3. Skala och grovriv morötterna, Skär zucchinin i stavar och skölj linserna. Lägg i morot, zucchini och linser och låt koka med de sista 10 minuterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med mjukt bröd.