Fetaostbullar med potatismos
Fetaostbullar med potatismos
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
Fetaostbullar
  • 70g fetaostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 400g lamm eller blandfärs
  • 2msk kalvfondBong
  • svartpeppar
  • 2msk finhackad persilja
  • 1,5dl vatten
  • smör
“Tzatsiki”
  • 2dl zucchini eller gurkariven
  • 3dl laktosfri grekisk yoghurt
  • 1msk torkad ramslök
  • salt och peppar
  • olivolja
Potatismos
  • 1kg potatis
  • 2,5dl laktosfri mjölk
  • 25g smör
  • salt och vitpeppar
  • ev riven muskot
Instruktioner
  1. Smula fetaosten tillsammans med färsen i en bunke. Tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Blanda ordentligt. Forma till köttbullar och stek dem gyllenbruna i lite smör.
  2. Riv zucchinin grovt och krama ur vätskan ordentligt med händerna. Blanda ner i yoghurten. Ha i önskad mängd ramslök (torkad el färsk) el salladslök. Strö över rikligt med salt, peppar och en skvätt olivolja. Rör om ordentligt, ställ i kyl och ta fram vid servering.
  3. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 – 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar och ev lite riven muskot.
  4. Servera fetaostbullarna med mos, tzatsiki och gärna riven morot.