Fläskfilé med ratatouille
Fläskfilé med ratatouille
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Portioner
4port
Tillagningstid
45min
Ingredienser
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja
  • 1pkt krossade tomater à 500 g
  • 4 lagerblad
  • 1tsk rosmarin
  • 1tsk timjan
  • 1tsk ramslök
  • salt och peppar
  • 0,5tsk vitlöksolja
  • 500g fläskfilé
  • smör
  • 0,5kruka bladpersiljagrovhackad
Instruktioner
  1. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt krossade tomater, lagerblad och örter. Låt småkoka under lock 30 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och vitlöksolja.
  2. Skär fläskfilén i 1,5 cm tjocka skivor, salta och peppra. Stek den gyllene i smör i en stekpanna.
  3. Servera fläskfilén med ratatouille toppad med färsk persilja, och gärna en grönsallad.