Fläskkotlett med salvia och citron
Fläskkotlett med salvia och citron
Portioner
4port
Tillagningstid
30 min
Portioner
4port
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
  • 1 kruka färsk salvia
  • 4 fläskkotletterca 500 g
  • salt och peppar
  • 0,5 citronsaft och rivet skal
  • smör till stekning
Instruktioner
  1. Plocka bladen av salvian och stek dem försiktigt i smör. Låt dem svalna på hushållspapper så behåller de sin frasighet.
  2. Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem i smör i en stekpanna. När de har fått färg på båda sidor sänker man temperaturen för att de ska bli genomstekta utan att brännas. När de är klara (innertemperatur cirka 70˚) fördelar man citronsaft och rivet citronskal över kotletterna. Strö över salviabladen.
  3. Servera gärna med klyftpotatis och en härlig sallad.
  4. Tips: Gör en god sås av stekskyn i pannan. Häll på ca 2,5 dl laktosfri grädde och 2 msk oxfond och låt koka ihop några minuter. Smaka av med lite salt, peppar och några droppar tabasco.