Griljerad julskinka
En vacker, jämn och gyllene griljering med tydlig smak av senap.
Griljerad julskinka
En vacker, jämn och gyllene griljering med tydlig smak av senap.
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Kött
Portioner
1
julskinka
Tillagningstid
20
min
Portioner
1
julskinka
Tillagningstid
20
min
Ingredienser
1
st
färdigkokt julskinka
à ca 3kg
1
äggula
1
tsk
socker
1
msk
skånsk senap
1
dl
Glutenfritt ströbröd
alternativt 1 dl solrosfrön
Instruktioner
Vispa ihop äggula, socker och senap. Pensla julskinkan runt om.
Om du använder solrosfrön kör du dem i mixer.
Strö ströbröd alternativt solrosfrön över skinkan. Griljera i 250° ca 5-10 minuter eller till det fått yta. Garnera med hela nejlikor.