Grillad Tender strip med örtgrillad zucchini
Grillad Tender strip med örtgrillad zucchini
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Portioner
4port
Tillagningstid
60min
Ingredienser
  • 500g Tender strip eller annat nötkött
  • salt och svartpeppar
Örtgrillad zucchini
  • 2 zucchini
  • 1knippe färsk timjan
  • 1knippe färsk oregano
  • 3kvistar rosmarin
  • 0,5dl olivolja
  • 2msk vitlöksolja
  • Flingsalt
Apelsin och chèvresallad
  • 2-3 apelsiner
  • 200g chèvreostdär innehåll av laktos är max 1g/100g
  • 1 påse ruccola á 70 g
  • 60g alfalfagroddar
  • 1dl valnötter
  • olivolja
  • balsamicovinäger
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Krydda köttet med salt och peppar och låt ligga framme i rumstemperatur minst 20 minuter innan grillning.
  2. Skär zucchinin i ½ cm tjocka skivor. Hacka timjan, oregano och rosmarin fint, blanda med olivolja och vitlöksolja i en skål. Pensla zucchiniskivorna med blandningen och strö över lite flingsalt.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv, se till att få bort allt det vita. Skär bort varje filé genom att skära loss dem mellan hinnorna. Häll upp ruccola på ett fat, lägg alfalfagroddarna i små bollar på salladen. Lägg på apelsinfiléerna, skär bort kanten på chèvreosten och smula över. Hacka valnötterna grovt och strö över. Ringla till sist över olivolja och balsamicovinäger. Salta och peppra.
  4. Bryn köttet på grillen på båda sidor. Stick in en stektermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Grilla under lock tills temperaturen visar ca 60 grader. Ta upp köttet och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
  5. Grilla zucchinin ca 3 minuter på vardera sida.
  6. Skiva upp köttet och servera med salladen, zucchini och gärna någon god sås (tex rosépeppar bearnaise).