pommes
Hamburgare
Det är inte mycket som slår hemgjorda hamburgare. Färsen blir allra bäst precis som den är med bara salt och peppar. Här serveras hamburgaren med klassiska tillbehör som bacon, cheddarost och cole slaw samt hemgjorda pommes.
pommes
Hamburgare
Det är inte mycket som slår hemgjorda hamburgare. Färsen blir allra bäst precis som den är med bara salt och peppar. Här serveras hamburgaren med klassiska tillbehör som bacon, cheddarost och cole slaw samt hemgjorda pommes.
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Hamburgare
  • 700g nötfärs
  • salt och svartpeppar
  • smör eller valfri olja
  • 1pkt paket bacon125 g
  • 4skivor cheddarost
  • 2 stora tomater
  • salladsblad
  • saltgurka
  • ketchup
  • senap
Coleslaw
  • 2 morötter
  • 1bit vitkålca 200 g
  • 1 1/2 dl laktosfri crème fraiche
  • 1msk majonnäs
  • 1tsk dijonsenap
  • 1tsk vitvinsvinäger
  • 1/2tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • glutenfritt hamburgerbröd eller dinkelsurdegsbröd
  • ketchup
  • senap
Instruktioner
  1. Cole slaw: Skala och riv morötterna grovt. Hyvla vitkålen med en osthyvel. Blanda morot, vitkål, crème fraiche, majonnäs, senap, vinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hamburgare: Salta och peppra nötfärsen och forma till hamburgare i önskad storlek. Stek i smör eller olja några minuter på varje sida, beroende på hur genomstekta du vill ha dem. Stek med baconet de sista minuterna. Avsluta med att lägga en skiva cheddarost på varje hamburgare. Skiva tomaterna, strimla salladen och skär saltgurkan i stavar. Servera hamburgarna med tillbehör och bröd.