Juldoftande revbensspjäll
Härligt kryddiga revbensspjäll till jul. De sköter sig nästan själv i ugnen och sprider juldoft i hela köket.
Juldoftande revbensspjäll
Härligt kryddiga revbensspjäll till jul. De sköter sig nästan själv i ugnen och sprider juldoft i hela köket.
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 1,5kg tunna revbensspjäll
Kryddblandning:
  • 2,5msk kanel
  • 1,5msk ingefära
  • 1tsk kryddnejlikormalda
  • 2tsk kardemummamalen
  • 2krm svartpeppar
  • 1,5krm chilipeppar
  • 4krm salt
Instruktioner
  1. Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in köttet ordentligt. Lägg sedan revbensspjällen i en stor plastpåse, låt ligga i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen. Stek ca 20 minuter på varje sida, vänd några gånger under tiden.
  3. Skär upp revbensspjället i bitar och servera till julbordet.